Solo Paul

Paul barok

Paul van der Voort is blokfluitist en speelt met veel plezier op alle soorten en maten blokfluiten. Als enorme liefhebber van oude muziek kunt u hem rPaul fluitegelmatig tegenkomen op concerten waarin hij zich vol overgave stort op voornamelijk barokmuziek. Zijn interesse in cultuurgeschiedenis die hij in lezingen met u deelt, komt ook vaak naar voren als hij tussen de prachtige sonates en suites even iets vertelt over de muziek, de tijd, de gebruiken van toen en de instrumenten. Muziek is geweldig en het delen met iedereen die er van meegeniet maakt het alleen maar mooier.

 

Naast de barokmuziek waarin serieus genoten wordt, mag Paul graag een grapje maken. Zozeer heeft hij daar plezier in dat hij zelfs een eigen kolderconcert kan geven onder de naam 'muziek ludiek'. Op zo'n concert gebeurt er werkelijk van alles met de musicus waarbij het publiek getracteerd wordt op wel zeer verrassende gebeurtenissen.

 

Behalve zijn liefhebberij als uitvoerend musicus is hij ook enthoensemble ars musicausiast docent en ensembleleider. Voornamelijk bij Stichting Muziek en Meer Ars Musica (door hemzelf opgericht) begeleidt hij vele ensembles voor volwassenen op allerlei niveaus en instrumenten. Barokensembles, blokfluitensembles, heterogene groepen. Alles kan en het is natuurlijk ook het leukst voor iedereen om de muziek met elkaar te delen.

En tenslotte kunt u Paul ook wel eens uitnodigen als 'rattenvanger' om mensen te (bege-)leiden, of als avondvuller voor een compleet en sfeervol kerstprogramma. Mogelijkheden te over. Schroom niet om gewoon even contact op te nemen.

Meer over Paul staat op zijn eigen site die u kunt vinden op de pagina 'links' en voor lessen en ensembles kunt u kijken bij Ars Musica.NU (ook op de pagina 'links').